| Autor |
Poruka |
Letera
Diplomirani forumaš
Učlanjen: 27 Feb 2009
|
Poslano:
pet Jul 30, 2010 3:01 pm |
 |
Mislin da bi svi tribali malo udisat cisti kifik po mogucnosti na
referentnoj dubini od 20 m stupa vode.....to je "pomoglo" M. Jacksonu
pa ce mozda jos nikome
http://www.jutarnji.hr/zeljni-ste-zdravlja--udisite-cisti-kisik-10-minuta-za-140-kuna/872886/
| Citat: |
HVAR - Zabava i zdravlje u kombinaciji sa svemirskom frekvencijom ljubavi, sve je to terapija 100-postotnim kisikom koja se odnedavno može isprobati na Hvaru.
Kisik kao novi trend osmislio je Tom Rohner zajedno sa sestrom Nicolom. Može se isprobati u klubu V-528, odnosno bivšoj diskoteci Veneranda. Klub u ponudi ima maske s čistim kisikom koji se udiše tijekom 5-minutne terapije po cijeni od 70 kuna.
Holistički centar
Rohneri su klub osmislili kao svojevrsni holistički centar u sklopu kojeg se vježba joga i capoeira tijekom dana, do noćnog kluba s posebnim pristupom glazbi. Cijeli je prostor dobio i zanimljive instalacije koje su omogućile savršenu akustiku a da pritom ne mijenjaju povijesnu strukturu. Ako se Rohnerov projekt pokaže uspješnim, hvarski V-528 mogao bi biti prva karika u lancu klubova takvog koncepta u svijetu.
Kisik se udiše u “kapelici” smještenoj u prostoru kluba, koji je i sam dio vrijedne kulturne baštine. Uz kisik dio terapije je i veliki gong čije vibracije, kaže voditelj, u 15-ak minuta u tijelu proizvode jednaki efekt kao i četiri sata zdravog sna. Jednako tako na tijelo utječe i voda koju se pije nakon kisika.
Pravilno udisanje
- Bitno je da se čisti kisik udiše u prostoru u kojem tog plina u zraku ima barem 20 posto. Terapija ne traje dulje od 10 minuta, što je dovoljno da se razbistri um, obavi detoksikacija tijela i napuni se energijom. Vrlo je bitno pravilno, duboko udisati čitavim kapacitetom i prsa i trbuha. Dokazano je da tumor ne može preživjeti u uvjetima s visokim postotkom kisika u zraku - ispričala je Nicola Rohne, čiji je brat prije 10-ak godina osmislio koncept hvarskog Carpe Diema, no prije šest godina odselio se u Meksiko. Sada se vratio s novom idejom.
- Osjetio sam da ovdje nisam odradio svoju misiju do kraja. Inače, u Hvaru je još 1865. utemeljen zdravi turizam jer upravo na mjestu gdje se sada nalazimo izmjerena je fantastična mješavina zraka - kaže Rohner. |
ovo je ti GONG
a ovo je nos pomalo u mozak
a sve skupa ce zavarsit ka  |
|
|
  |
 |
muka
Školarac
Učlanjen: 11 Feb 2009
|
Poslano:
pet Jul 30, 2010 4:01 pm |
 |
OBAVIJES ZA GRAĐANA GRADA HVARA
DRAGI GRAĐANI AKO ŽELITE OTIĆI NA STIPANSKU KADA SE ODRŽAVA PARTI, MORATE PLATITI KARTU ZA DOLAZAK NA STIPANSKU I TO NA MULETU, NA BONKU. ZNAČI NE MOŽETE NA ŠKOJ, BEZ DA PLOTITE I BEZ OBZIRA DI GRETE.
HVALA PREDSJEDNIKU I ODBORU ZA KONCESIJE, KOJI SU DALI DOZVOLU DA NAM STAVE BANAK I NAPLAČIJEDU KORTE I TO NA POMORSKOM DOBROM I NA PRIVATNOJ ZEMJLJI.
HVALA Z.DOMANČIĆU PREDSJEDNIKU VIJEĆA, SDP-OVIM PODREPINAMA I HDZ-OVSKOJ MUDROSTI
HVALA F. VUČETIĆU, T. JELIČIĆU, BAKICI KOJI TUĐIM K.... LUPAJU PO KUPINI.
I JO BI JEDON BANAK NA ŠTAMBEDAR, PA PARTI, KORTE MENI,
TO BI NAZVO PARTI BANAK!!!!
HVALA VAM
UTOPILI STE NOS U ŽMUL VODE, FOLA VOM PODREPINE |
|
|
  |
 |
MUP
Super forumaš

Učlanjen: 06 Mar 2006
|
Poslano:
pet Jul 30, 2010 5:13 pm |
 |
muka
| DRAGI GRAĐANI AKO ŽELITE OTIĆI NA STIPANSKU KADA SE ODRŽAVA PARTI, MORATE PLATITI KARTU ZA DOLAZAK NA STIPANSKU I TO NA MULETU, NA BONKU |
O STIPANSKA MATI
NEMOJ TUGOVATI
OD JUČER ĆEŠ I TI
MA-KARTOM SE ZVATI |
_________________ Ja sam tu da uvodim red na Forumu.... |
|
  |
 |
pupo
Forumaš bez konkurencije

Učlanjen: 09 Mar 2005
|
Poslano:
pet Jul 30, 2010 5:33 pm |
 |
| Prošpe napisa: |
Ovo bi vajalo prijovit na policiju i te jude po hitno osudit na smrt.
zaboravi si napisat:
- i to ca doju Venerondu po cini jedne obične gradske birtije.
Moga bi i daje, ali neću  |
prospe, nemoj se epeta ugrist za jezik.
Oni i jesu dali venerodnu po cini ne gradske birtije nego mance konabara u toj birtiji. somo tad si bi moli pa se ne spominjes tega prin 15 godisc. |
|
|
  |
 |
don
Napredni forumaš
Učlanjen: 13 May 2005
|
Poslano:
sub Jul 31, 2010 12:10 am |
 |
| pupo napisa: |
| Prošpe napisa: |
Ovo bi vajalo prijovit na policiju i te jude po hitno osudit na smrt.
zaboravi si napisat:
- i to ca doju Venerondu po cini jedne obične gradske birtije.
Moga bi i daje, ali neću  |
prospe, nemoj se epeta ugrist za jezik.
Oni i jesu dali venerodnu po cini ne gradske birtije nego mance konabara u toj birtiji. somo tad si bi moli pa se ne spominjes tega prin 15 godisc. |
E ali sad kad Zoka i GV imaju apsolutnu "moć" i "pamet" sad se odjedonput čeliče pa je prijedlog te većine da je od sad najamnina za Venerandu 1 000 000,00kn godišnje.Naravno da to sad po njihovoj direktivi dogovori i ispregovara sadašnji Gradonačelnik!?
Moje pitanje je ako je i do sad tako trebalo biti, tko će nama građanima isplatiti štetu za proteklih 18 godina znači 18 000 000,00kn.
Ako je tako procjenjena Veneranda onda bi po veličini,značaju,protoku gostiju Fortica trebala biti bar5 000 000,00kn godišnje!(S obzirom da se od samog ulaza prikupi cca 2 000 000,00kn godišnje).
Tko će nam za to nadoknaditi štetu u minimalnom iznosu od 75 000 000,00kn i plus dio za neinvestiranje i održavanje koje je bilo obećano odnosno "potpisano ugovorom"!?
Tko će nam nadoknaditi štetu koja je nastala prodajom Jerolima,Stipanske,"Tenis terena",dijelom Vire a sve to nelegalno i nezakonito, ali ipak danas-sutra bit će i sudski dokazano a da ne govorin drugo.
Sve se zna i sve je evidentirano ali nitko no tome ne govori, da smo samo na tim stvarima izgleda izgubili preko 120 000 000,00kn
A i da nezaboravin, interesiro me ka građanina tko je i kad i na koliko vrimena i pod kojim uvjetima iznajmi prostor KONZUMU i da li u cijenu ulazi korištenje polovice Dolca za njihove potribe?
Ako je istina da Grad za to godišnje uprihodi ukupno samo 300 000,00kn onda je već to stvarno i pitanje za državno odvjetništvo.
To je samo dio problema, bez onih najkrupnijih a već smo tu u minusu od preko 130 00 000,00kn koje je navodno netko i nekad potpisao i na više-manje 20 godina!!!!
Najkrupnija stvar od svega je što je Hotel Palace bio uknjižen na Grad Hvar i postoji dokument kojim je netko bez znanja građana prepisaoto bogatstvo u vlasništvo SH!!!!
Milan je bi kakvi je,kapa dole za Kulturu (dobi je satisfakciju kroz zaposlenje!) i onda je lavuro po direktivi politike i podobnosti, ali Zoka tzv.Herr Flick je "majstor"."Sjajan tip"! "Genij"!!!!On je odradi SVE ovo drugo, a i danas drma ovim Gradom!(
Bebić je nasljedi somo probleme i već potisane ugovore(i Venerande,Fortice,SH-a i Bonja sit te se somo Adama i Bare Teklića, Opuzene glavice i sl.), radi većine dijela, nemara i nerada prethodnika potpisao isplate pustih novaca kao obeštećenje (radi se o miljunima).Dio Bukainke i zemljište di je danas već završena zgrada DVD-a!
On je napravi nojveću grešku ca nije odma smini SVE DIREKTORE gradskih firmi, koje je postavila poltika i koji nikad ali baš nikad nisu radili na istim ciljevima i zadacima koje treba provoditi izvršna vlast.
Upravo je to pitanje za parvi skup građana , di je, i tko je odgovoran bar za 135 000 000,00 kn kojih danas u gradskoj blagajni nema, a da građani o tome pojma nemaju?
Mislin da će i državno odvjetništvo imat posla, a da negovorimo somo o "banak partijima".Mate Bokan o temu nojboje zno.
.ebate da ni bilo budalih, mogli smo somi kupit SH!
A ovako??? |
|
|
  |
 |
muka
Školarac
|
Poslano:
sub Jul 31, 2010 7:23 am |
 |
MOLIM GRADSKO VIJEĆE
DA MI ODOBRI POSTAVU BANKA U VARTAL MATE BOKANA
ZA PRODAJU SLADOLEDA I NAPLATU KARATA POSJETITELJIMA
NJEGOVE KUĆA
NADAM SE DA ĆE MOJ ZAHTIJEV BITI POZITIVNO RJEŠEN,
AKO NE BUDE NA DRUGO VIJEĆE MOLIM VOS DA PREISPITOTE ODLUKU. |
|
|
  |
 |
muka
Školarac
|
Poslano:
sub Jul 31, 2010 7:24 am |
 |
[b]MOLIM GRADSKO VIJEĆE
DA MI ODOBRI POSTAVU BANKA U VARTAL MATE BOKANA
ZA PRODAJU SLADOLEDA I NAPLATU KARATA POSJETITELJIMA
NJEGOVE KUĆA
NADAM SE DA ĆE MOJ ZAHTIJEV BITI POZITIVNO RJEŠEN,
AKO NE BUDE NA DRUGO VIJEĆE MOLIM VOS DA PREISPITOTE ODLUKU[/b] |
|
|
  |
 |
muka
Školarac
|
Poslano:
sub Jul 31, 2010 7:38 am |
 |
SKUŽOJTE ZABORAVI SOM PITAT DA MI DOZVOLITE BANAK ISPRID VATROGASNOG DOMA, PEKA BI JONCE I NAPLAČIVO KORTE, IZUZEV VATROGASCI, ONI BI MI DEŽURALI DA SE NE BI CAGODER UŽEGLO, ZA UZVRAT PREDSJEDNIKU VIJEĆA I PREDSJEDNIKU SDPA PO GLAVICU OD JONCA.
ISTO AKO NE PASO MOLIM PREDSJEDNIKA VIJEĆA DA ME STAVI NA DNEVNI RED ONEGA VIJEĆA POSLI, TAKO KAD PREISPITOTE ODLUKU DA ODMA MOGU POCET LAVURAT |
|
|
  |
 |
MUP
Super forumaš

Učlanjen: 06 Mar 2006
|
Poslano:
sub Jul 31, 2010 4:16 pm |
 |
muka
| SKUŽOJTE ZABORAVI SOM PITAT DA MI DOZVOLITE BANAK ISPRID VATROGASNOG DOMA, PEKA BI JONCE I NAPLAČIVO KORTE, IZUZEV VATROGASCI, ONI BI MI DEŽURALI DA SE NE BI CAGODER UŽEGLO, ZA UZVRAT PREDSJEDNIKU VIJEĆA I PREDSJEDNIKU SDPA PO GLAVICU OD JONCA |
friška jutros trčala oko vatrogascih -- ako podiliš pri natječaja banak ti ne gine
don
ps
.ebate da ni bilo budalih, mogli smo somi kupit SH!
A ovako???
mogli smo mi to i sa budalama--- ako su budale sve ovo prodali šta si nabroji |
_________________ Ja sam tu da uvodim red na Forumu.... |
|
  |
 |
pupo
Forumaš bez konkurencije

|
Poslano:
sub Jul 31, 2010 6:53 pm |
 |
|
  |
 |
pupo
Forumaš bez konkurencije

|
Poslano:
ned Aug 15, 2010 10:37 pm |
 |
13.08.2010. | 18:31
omiljeno okupljalište mladih radi protivno propisima
Stipanska puna gostiju - inspektorima unatoč
Glavna tema kojom je posljednjih dana opsjednuta hvarska javnost jest “Stipanska” na otočiću Marinkovcu, jer se pronosi vijest kako su djelatnici Državnog inspektorata u tom slučaju poduzimali upravni, prekršajni, pa čak i kazneni postupak.
Naime, inspektori su navodno tri puta pečatili lokal, da bi plombe nakon njihova odlaska bile skidane, a djelatnost nastavljena. Takve tvrdnje iznose se na račun tvrtke “Bolji život” iz Zagreba, koja je posljednje dvije-tri godine poslovala s objektom, a sada po Odluci Gradskog vijeća i Povjerenstva za koncesije te s minimalnim tehničkim uvjetima državne uprave može pružati tek jednostavne ugostiteljske usluge.
Unatoč tome Hvarani, isto kao brojni turisti, znaju da ta ekspozitura čuvenog “Carpe Diema” u večernjim satima na otočiću organizira razne partyje te da se na to mjesto ponekad slije čak i više od tisuću gostiju.
Naravno, među njima se mogu sresti domaći i strani celebrityji, ali se sve češće govori o neizdavanju računa, neplaćanju poreza, pa i naplati ulaznice na škoj, a kad smo pokušali provjeriti o čemu se zapravo radi, na novinarske upite dobili smo zaista nevjerojatan odgovor.
- Zbog trenutno velikog angažmana inspektora Državnog inspektorata u obavljanju pojačanih inspekcijskih nadzora, nismo u mogućnosti odgovarati na upite o pojedinačnim slučajevima nadzora. Sve informacije o načinima izvršenja donesenih inspekcijskih rješenja, među koje spadaju i one o pečaćenjima, dobit ćete po završetku turističke sezone - poručili su iz Odnosa s javnošću Državnog inspektorata RH koji vodi Vedrana Cetina.
Šutnja nadležnih
Dakle, za pravu informaciju iz Inspektorata valja čekati kraj ljeta, a puno više o svemu nije želio govoriti ni hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić. On je samo kratko iznio kako ga žaloste saznanja da građani moraju platiti ulaznicu na Marinkovac od 60 kuna, što navodno dijele brodari i tvrtka “Bolji život”, pa po toj osnovi očekuje i plaćanje društvenih obveza.
Ipak, prvenstveno ga zanima to da se poštuju propisi, ali i redovito uplaćuju porezi, što će se najbolje vidjeti na kraju turističke sezone. Predstavnik zagrebačkog “Makarta” Kazimir Markić, tvrtke koja je kupila “Relej” iz Splita od Kuzme Marijanija, a time i UO “Stipanska”, bio je nešto odrješitiji. - Pouzdano znam da je tri puta skidan pečat Državnog inspektorata i potom se nastavilo raditi po starome, što je za pravnu državu više nego poražavajuće.
Jedino se pitam kako je to moguće, kakve su to poruke za ostatak poslovnih subjekata i da li je država zaista toliko nemoćna da ne može spriječiti nešto što svi Hvarani znaju - rekao je Markić, dodavši da je njegova tvrtka u sudskom sporu s “Boljim životom”, a da Rješenje o obavljanju jednostavnih ugostiteljskih usluga kojim se koristi još uvijek nije pravomoćno.
piše Mirko Crnčević
Nismo skidali plombe
Restoran ‘Stipanska’, koji smo 2007. zakupili na rok od deset godina da bismo udovoljili željama gostiju u jednom od najposjećenijih turističkih odredišta na našoj obali, inspektori su nažalost zaista zapečatili, a nitko iz tvrtke ‘Bolji život’ nije skidao plombe niti trenutačno radimo u tom prostoru. Naprotiv, mi sukladno rješenjima nadležnih tijela pružamo isključivo jednostavne ugostiteljske usluge preko klupice, naravno uz izdavanje računa i plaćanje svih obveza.
Ulazak na otok također se ne naplaćuje, plaća se tek transfer do otoka i natrag, ukupno 60 kuna. Hvarani su oslobođeni čak i toga pa bismo svima koji iznose neistine na naš račun poručili da im je puno bolje brinuti o svom poslovanju ne bi li zadržali goste i polučili rezultat koji se općenito u ovoj turističkoj sezoni očekuje - rekla je Tia Svirčević, PR-managerica ‘Carpe Diema’.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-županija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/112528/Default.aspx |
|
|
  |
 |
pupo
Forumaš bez konkurencije

|
Poslano:
pon Aug 16, 2010 12:45 am |
 |
nakon onog sa tunisom gdje sam popizdio ovaj predhodni clanak o klanovima u hvaru me dobro nasmijao.
ajde barem sad znamo sto je "glavna tema".
znamo da nije ni staracki dom, ni nova knjiznica, ni prostori za mlade i udruge, ni kolaps zdravstva, ni uredjena luka za domace brode, ni povezanost sa kopnom, ni poprilican broj alkoholicara medju domorodcima, ni hvarske zimske tuzne priredbe, ni to sto je vise zaposlenih pod gradom nego u svim obrtima zajedno...nego stipanska i veneranda!
evala i klanu a i klanu b kad nam je to glavni problem.
jeste nas svih skupa u ovce pretvorili. |
|
|
  |
 |
Prošpe
Super forumaš

Učlanjen: 23 Mar 2005
|
Poslano:
uto Aug 17, 2010 2:35 pm |
 |
Ako vec vijece ne moze bit u 8.30 ujutro, mozda moze bit u 20.30 navecer ili u 6 ujutro ili u ponoć, ili u 03.00 po noći.
Koliko god bilo smišno za lavur vijeća nebi smila bit prepreka u koju uru je sjednica.
Idemo po redu:
- Sergio moze uvik
- Mira Marušić (bolje uvecer, ali more i ranije ujutro)
-Mate Bokan (ujutro)
- Nikica petrić ( ca ranije ujutro)
- Bene (ako ni požara on ce se lako zaminit)
- Siniša (uvećer)
- Ivana (ranije ujutro, ali i ona se more zaminit za smjenu)
- Mandica (dvi ure ce i ona nikako pobić sa lavura)
- Đorđe (ujutro ranije)
- Tasina (uvecer)
- Mari (ujutro)
- Ivan Gariful (ujutro)
- Zoran Domančić (predsjednik vijeca se mora prilagodit)
- Đurđa (ujutro ranije)
- Stipe (nikako ce se dovuć na štake do lođe)
Predsjednice vijeca slijedeću sjednicu sazovte u 06.00 ujutro jer tada svi mogu bit nazočni i nema problema za kvorum.
Baren u 8. misec.
p.s. nodon se da se niko nece uvridit sa ovon proekcijon kada bi većina naših zastupnika građana mogla bit na sjednici i odlavurat posol.
U utorak je novi test.  |
_________________ OD HAAG-A PA SVE DO STRASBOURG-A HRVATSKA SE TAMBURA. |
|
  |
 |
Prošpe
Super forumaš

Učlanjen: 23 Mar 2005
|
Poslano:
uto Aug 24, 2010 2:55 pm |
 |
Stanje se popravilo.
Vijećnici su iz trećeg puta uspili završit sjednicu vijeća.
A jos da neko napiše šta je tamo bilo .......  |
_________________ OD HAAG-A PA SVE DO STRASBOURG-A HRVATSKA SE TAMBURA. |
|
  |
 |
pupo
Forumaš bez konkurencije

|
Poslano:
uto Aug 31, 2010 2:09 pm |
 |
Kolumna Drugi pogled
Epidemija koja bi nas sve mogla dokrajčiti
Piše Tina Lakić
Neviđena epidemija gluposti zahvatila je sve važnije pore našeg društva. Zaražene su mnoge važne i utjecajne osobe političkog i gospodarskog života. Podlegla je i Crkva, žrtve su i brojni ugledni arhitekti... a mi samo gledamo i sliježemo ramenima...
http://danas.net.hr/hrvatska/tlakic/page/2010/08/31/0314006.html |
|
|
  |
 |
|
|
|
Sljedeća tema ...
... Prethodna tema
Ne možete otvarati nove teme Ne možete odgovarati na teme Ne možete uređivati svoje poruke Ne možete brisati svoje poruke Ne možete glasati u anketama
|