| Autor |
Poruka |
MUP
Super forumaš

Učlanjen: 06 Mar 2006
|
Poslano:
uto Oct 30, 2007 7:03 pm |
 |
Gospodarstvo
"Orco" traži hitni rasplet slučaja "Sunčani Hvar"!
30/10/2007 prije 54 min
Hvar
"Orco" grupa je izdala priopćenje za medije u svezi aktualne situacije u "Sunčanom Hvaru". koje prenosimo u cijelosti:
Već dvije godine traju pregovori Grada Hvara i Vlade oko rješenja otvorenih imovinsko -pravnih pitanja Sunčanog Hvara, stoga je "Orco" predložio opciju kojom bi se razrješili sporovi što je preduvjet za nastavak ulaganja u razvoj društva na pouzdan i siguran način.
Orcov prijedlog temelji se na ustupanju nekretnina Gradu Hvaru dok bi 25 posto dionica HFP-a bile javno ponuđene široj hrvatskoj javnosti i zaposlenicima tvrtke Sunčani Hvar. Prijedlog je sljedeći:
- Grad bi dobio turističko naselje Sirena, čija je vrijednost višestruka u odnosu na vrijednost sporova između Grada i Sunčanog Hvara
- Crkva bi dobila nekretnine za smještaj starijih svećenika
- Neki prijašnji vlasnici bi dobili povrat svoje imovine
- Od 25 posto dionica HFP-a, 5 posto bi bilo rezervirano za prijašnje i sadašnje zaposlenike Sunčanog Hvara po privilegiranim uvjetima (slično trenutačnom konceptu INA-e), a 20 posto bi bilo izdano na Zagrebačkoj burzi putem javne ponude, (slično izdavanju dionica T-HT-a), što bi omogućilo svim hrvatskim građanima i fondovima da steknu udjel u vlasništvu Sunčanog Hvara
Tom ponudom, htjeli smo zadovoljiti interese Grada kao i riješiti otvorene sporove, ali također izraziti poštovanje prema nekadašnjim i sadašnjim zaposlenicima Sunčanog Hvara, ljudima koji su izgradili ovo društvo.
Zahtjev Grada za "vječitim" 25 posto plus jednu dionicu smatramo nerealnim i štetnim za za razvoj društva. Osim što je taj zahtjev u potpunosti nepošten prema ostalim dioničarima tvrtke Sunčani Hvar, takav koncept će iziskivati od Vlade (tj. hrvatskih poreznih obveznika) subvencioniranje Grada prilikom svakog povećanja kapitala.
Uz to, namjera je pojedinih predstavnika Grada prenijeti vrijedan paket dionica na trgovačko društvo For d.o.o. U tom slučaju kontrolu nad paketom bi imao samo mali broj menadžera u Upravi tog društva, a ne građani Hvara. Ovo smatramo vrlo opasnom namjerom, potpuno suprotnom postojećem Sporazumu dioničara. Drago nam je što je također i hrvatska Vlada prepoznala ovu opasnost, uvjeravajući nas da neće dopustiti takav prijenos dionica.
Ukoliko se pravni sporovi u dogledno vrijeme ne razriješe, dovode se u pitanje buduća ulaganja i napredak društva što direktno prouzrokuje štetu Sunčanom Hvaru, njegovim zaposlenicima i gostima te naposljetku i svim dioničarima što zasigurno nije u ničijem interesu. - stoji u tekstu kojeg je potpisao Dragan Lazukić, regionalni direktor "Orca" za Hrvatsku i jugoistočnu Europu |
_________________ Ja sam tu da uvodim red na Forumu.... |
|
  |
 |
bastardo
Forumaš bez konkurencije

Učlanjen: 04 Mar 2005
|
Poslano:
uto Oct 30, 2007 7:41 pm |
 |
| MUP napisa: |
| - Crkva bi dobila nekretnine za smještaj starijih svećenika |
a koj e bi to bile nekretnine?
| Citat: |
- Neki prijašnji vlasnici bi dobili povrat svoje imovine |
neki? a ca je sa drugima? kako cedu njih namirit?
- Od 25 posto dionica HFP-a, 5 posto bi bilo rezervirano za prijašnje i sadašnje zaposlenike Sunčanog Hvara po privilegiranim uvjetima |
koji su to sadasnji zaposlenici? je u njih spadodu i oni zaposleni u zodnjih godisce don? ako spadodu, zoc imodu iste privilegije kako oni koji su stvorali hotelsko?
također izraziti poštovanje prema nekadašnjim i sadašnjim zaposlenicima Sunčanog Hvara, ljudima koji su izgradili ovo društvo.
|
baren pismeno priznanje
| Zahtjev Grada za "vječitim" 25 posto plus jednu dionicu smatramo nerealnim i štetnim za za razvoj društva. Osim što je taj zahtjev u potpunosti nepošten prema ostalim dioničarima tvrtke Sunčani Hvar, takav koncept će iziskivati od Vlade (tj. hrvatskih poreznih obveznika) subvencioniranje Grada prilikom svakog povećanja kapitala. |
sa njihove bonde je normalno da je nerealno is stetno. pa ko bi normalan ulogo znajuc da te grod sa 25% + 1 more blokirat svaki put kad in se cagod ne svidi. a drugo, ako smo iskali kapitalizam i slobodno trziste onda su ovi zahtjevi nerealni jer onda nimo govora o nikoj slobodi trzista. grod provoje nisto zastitit ca su mu oni sa vece razine vlasti vec odovna odlucili i ca ce se tesko kambjat u korist groda. osin ca ce potestot navuc bis onih gore pa more somo sad tuc po njima i molit boga da se kambjo vlast i da navije za sdp. perke ce inace ako rasplet bude u korist hdz-a dobit po nosu. na kraju ce opeta bit capa cagod. tresla se barda rodi se mis.
| Uz to, namjera je pojedinih predstavnika Grada prenijeti vrijedan paket dionica na trgovačko društvo For d.o.o. U tom slučaju kontrolu nad paketom bi imao samo mali broj menadžera u Upravi tog društva, a ne građani Hvara. Ovo smatramo vrlo opasnom namjerom, potpuno suprotnom postojećem Sporazumu dioničara. Drago nam je što je također i hrvatska Vlada prepoznala ovu opasnost, uvjeravajući nas da neće dopustiti takav prijenos dionica. |
pari mi se da vlada ni pripoznala tu opasnost nego je yebe ona tajna klauzula za koju su "gospoda" dobila kuvertu. |
_________________ se riteniamo di avere dei rappresentanti minchioni ricordiamoci che alla base del suddetto membro ci sono sempre i coglioni... |
|
    |
 |
bastardo
Forumaš bez konkurencije

|
Poslano:
uto Oct 30, 2007 7:52 pm |
 |
Pjerino Bebić: Neka Vlada građanima proda Orcove dionice SH-a, a ne hvarske
Darko Baniček
darko.banicekatcharbusiness.hr 30.10.2007 17:34
Ako Orco želi odustati od javno-privatnog partnerstva neka to kaže javno. Žalosno je da neka tvrtka govori Vladi što bi trebala raditi sa svojim dionicama, a ako Orco stvarno želi dobro građanima Hvara neka Vlada njihove dionice proda zaposlenima i građanima. Ja ću prvi kupiti svaku dionicu koju budem mogao?, reagirao je gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić na stav Orca da se obećane dionice prodaju malim ulagačima.
Grad Hvar je Vladi poslao peticiju s 1500 potpisa građana Hvara u kojoj Hvarani traže da Vlada o sudbini Sunčanog Hvara razgovara s Hvaranima, a ne s Orcom i da se ispuni obećanje potpredsjednika Vlade Damira Polančeca o prijenosu vlasništva nad kontrolnim paketom na Hvar.
?Orco se prijedlogom u potpunosti razotkrio kao tvrtka koju ne zanima partnerstvo već privatizacija i potpuno stjecanje kontrole nad Sunčanim Hvarom te ima mi kao lokalna samouprava smetamo kao mogući partner?, smatra Bebić.
Na optužbe Orca da će Hvar prenijeti vlasništvo nad 25 posto plus jednom dionicom na tvrtku For, Bebić odgovara da je jednako postupila Opatija i da će u gradskoj tvrtki biti zaposleni ljudi koji znaju upravljati takvim jednim portfeljem dionica.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=1c6f1d4f-0417-407b-8df8-9baaf8f94842&open=sec |
_________________ se riteniamo di avere dei rappresentanti minchioni ricordiamoci che alla base del suddetto membro ci sono sempre i coglioni... |
|
    |
 |
bastardo
Forumaš bez konkurencije

|
Poslano:
uto Oct 30, 2007 7:57 pm |
 |
| bastardo napisa: |
Ja ću prvi kupiti svaku dionicu koju budem mogao?, reagirao je gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić na stav Orca da se obećane dionice prodaju malim ulagačima. |
komentar ispod clanka:
m.p, florian 2001atcharyahoo.com
30.10.07 18:37Prijavi ovaj komentar administratoru
cisto sumnjam,bolje kupi podravku, magmu, plivu veterinu, ili ht. mislim da su podcjenjene, te se ocekuje rast.
bolje odobri skelin igoru, prodaju, sadnica u hvaru, te luna park da se dica imaju priko lita di igrat, uredi malo bolje prostorni plan bruskih vali,
te popravi pokvarene koncesije, na mandracu ukupno 4 kom. |
|
    |
 |
bastardo
Forumaš bez konkurencije

|
Poslano:
uto Oct 30, 2007 7:58 pm |
 |
http://www.poslovni.hr/58927.aspx
ista tema - ista meta  |
|
    |
 |
bastardo
Forumaš bez konkurencije

|
Poslano:
uto Oct 30, 2007 8:09 pm |
 |
da su forski hadezejci provi forani onda bi svojoj sredisnjici zapritili raspustonjen gradskega odbora sad prid izbore ako ne prihvatidu zahtjeve groda kojega pridvodidu dsp i hdz. ali ovi pisikakici su vece
njih ionako vece interesirodu njihove katrige i pozicjun na lavuru nego grod for.
dole gnjila austrija!  |
|
    |
 |
MUP
Super forumaš

|
Poslano:
uto Oct 30, 2007 8:34 pm |
 |
http://domovina.bloger.hr/
utorak, listopad 30, 2007
ORCO SE SPRDA SA HVARANIMA?!?!
Ovaj ORCO nije normalan - danas su se umješali na business.hr-u, svojim pobratimskim stranicama su našli za shodno predlagati kako bi oni da Grad Hvar odustane od svojih dionica! JESU LI TI LJUDI NORMALNI! Ma jel njima jasno da smo se mi opametili i shvatili što znače dionice pokvarenjaci jedni smješni i jadni!
JOJ DAJTE MI JEDNOG U RUKE OD NJIH!!!! DAJTE MI! Ne mogu više stajat ovako po strani!!!
P.S. Dotični se predstavlja kao naš sugrađanin koji živi u Italiji a da su mu roditelji Plamusari  |
|
  |
 |
Black Mamba
Iskusni forumaš

Učlanjen: 19 Jun 2007
|
Poslano:
uto Oct 30, 2007 10:08 pm |
 |
|
Ponovno jedan Bebićev biser.
A zašto Vlada ne bi prodala njegovu obiteljsku kuću. Ili možda koju od njegovih tvrtki?
| Orco napisa: |
Uz to, namjera je pojedinih predstavnika Grada prenijeti vrijedan paket dionica na trgovačko društvo For d.o.o. U tom slučaju kontrolu nad paketom bi imao samo mali broj menadžera u Upravi tog društva, a ne građani Hvara.
|
| Bebić napisa: |
Na optužbe Orca da će Hvar prenijeti vlasništvo nad 25 posto plus jednom dionicom na tvrtku For, Bebić odgovara da je jednako postupila Opatija i da će u gradskoj tvrtki biti zaposleni ljudi koji znaju upravljati takvim jednim portfeljem dionica.
|
Tko je imenovao direktora društva For d.o.o. I. Paršića? Što je on po zanimanju?
Ako je zaista istina da će dionicama upravljati direktor Paršić, a skupštinu predstavljati Bebić, onda se slažem s Lazukićevim prijedlogom. |
|
|
  |
 |
Black Mamba
Iskusni forumaš

|
Poslano:
uto Oct 30, 2007 10:09 pm |
 |
|
Ponovno jedan Bebićev biser.
A zašto Vlada ne bi prodala njegovu obiteljsku kuću. Ili možda koju od njegovih tvrtki?
| Orco napisa: |
Uz to, namjera je pojedinih predstavnika Grada prenijeti vrijedan paket dionica na trgovačko društvo For d.o.o. U tom slučaju kontrolu nad paketom bi imao samo mali broj menadžera u Upravi tog društva, a ne građani Hvara.
|
| Bebić napisa: |
|
Tko je imenovao direktora društva For d.o.o. I. Paršića? Što je on po zanimanju?
Ako je zaista istina da će dionicama upravljati direktor Paršić, a skupštinu predstavljati Bebić, onda se slažem s Lazukićevim prijedlogom. |
|
|
  |
 |
bastardo
Forumaš bez konkurencije

|
Poslano:
uto Oct 30, 2007 10:12 pm |
 |
| Black Mamba napisa: |
|
Ponovno jedan Bebićev biser. |
ovo gore namjerno nison iti komentirat perke bi komentar bi ovaki  |
|
    |
 |
Black Mamba
Iskusni forumaš

|
Poslano:
uto Oct 30, 2007 10:15 pm |
 |
| MUP napisa: |
http://domovina.bloger.hr/
utorak, listopad 30, 2007
ORCO SE SPRDA SA HVARANIMA?!?!
Ovaj ORCO nije normalan - danas su se umješali na business.hr-u, svojim pobratimskim stranicama su našli za shodno predlagati kako bi oni da Grad Hvar odustane od svojih dionica! JESU LI TI LJUDI NORMALNI! Ma jel njima jasno da smo se mi opametili i shvatili što znače dionice pokvarenjaci jedni smješni i jadni!
JOJ DAJTE MI JEDNOG U RUKE OD NJIH!!!! DAJTE MI! Ne mogu više stajat ovako po strani!!!
P.S. Dotični se predstavlja kao naš sugrađanin koji živi u Italiji a da su mu roditelji Plamusari  |
Već mi je pun kufer onih koji vole Hvar više od nas koji ovdje živimo , a svoju ljubav dokazuju parolama, umjesto da ovdje žive 12 mjeseci u godini. |
|
|
  |
 |
MUP
Super forumaš

|
Poslano:
uto Oct 30, 2007 10:23 pm |
 |
|
Ponovno jedan Bebićev biser. |
ovo gore namjerno nison iti komentirat perke bi komentar bi ovaki  |
Ako je ovo rečeno pri svijesti i zdravoj pameti onda šta bismo mi itili da imamo za gradonačelnika ,
imamo ono što zavređujemo jer i tako ništa ni napravjeno u gradu ove tri godine osim što je skinuta skela sa kazališta a s obzirom da je stalno u Zagrebu nankli nezna ako mu don nije javi.  |
|
  |
 |
bastardo
Forumaš bez konkurencije

|
Poslano:
uto Oct 30, 2007 10:29 pm |
 |
Već mi je pun kufer onih koji vole Hvar više od nas koji ovdje živimo , a svoju ljubav dokazuju parolama, umjesto da ovdje žive 12 mjeseci u godini. |
donekle bi se slozi sa tebon kad bi tote stavila i ove mesije ca se tornojedu da non sposidu  |
|
    |
 |
Black Mamba
Iskusni forumaš

|
Poslano:
uto Oct 30, 2007 10:58 pm |
 |
donekle bi se slozi sa tebon kad bi tote stavila i ove mesije ca se tornojedu da non sposidu  |
Ako misliš na našeg (po)glavara. ne boj se, neće on još dugo biti u Hvaru. |
|
|
  |
 |
Black Mamba
Iskusni forumaš

|
Poslano:
uto Oct 30, 2007 11:23 pm |
 |
Pjerino je za Drugi FIlm napisao moćan tekst o zaštiti nacionalnih interesa u 21. stoljeću. S obzirom da sam ovako u daljini moram priznati da mi još samo taj čovjek - Pjerino Bebić uljeva povjerenje na čitavoj političkoj sceni!.
http://domovina.bloger.hr/ |
Ovaj mi blog ne sliči na nekoga tko živi u Italiji, a roditelji su mu "plamusori".
S obzirom da je pokrenut 23.10.2007., te da piše isključivo o Bebiću i Sunčanom Hvaru, a napada Vladu, mislim da je iz kruga DSP.
Bravo Pjerino! Tebi je valjda jasno da možeš kupit prnje, to ti je tako. Nisu prijetnje od Polančeca bezveze! Krenut ćete rastavljat po novinama i sve ali ti ja mogu jednu stvar reć TI SI NAPRAVIO SVOJE! Pred nikim u Hvaru nečeš trebat spuštat glavu jer si za njihovu budućnost stavio na panj svoju budućnost. Kad smo se davno upoznali - nisam znao da si tako veliki čovik!
http://domovina.bloger.hr/ |
Ovo je mogao napisati ili netko tko nikad u životu nije s Bebićem progovorio, ili netko tko mu je jako blizak.
Ako je ovo drugo u pitanju onda boldani dio upućuje na završetak "misije" našeg (po)glavara.
Možda je sva ova farsa sa SnHr i napravljena kao skuža da Bebić može "uzdignute glave" otići. |
|
|
  |
 |
|
|